Zespół

Edycja 2017

« Magdalena Assanowicz - pomysł i koordynacja »
Redaktorka Hello Warsaw, koordynatorka projektów wydawniczych i kulinarnych, posiada doświadczenie w zarządzaniu międzynarodowymi projektami z zakresu designu.

« Ewa Mączyńska - ilustracje | facebook.com/teektura»
Uwielbia zabawę kreską i kolorem. Obecnie realizuje program doktorancki na Uniwersytecie w Budapeszcie.

« Sebastian Kulis - teksty i opieka merytoryczna »
Autor Roślinnych Porad, wierzy, że wiedzę trzeba wzmocnić praktyką. Dlatego prowadzi wykłady na temat dzikich roślin jadalnych i warsztaty ogrodnicze. Współpracuje ze Zwykłym Życiem, Magazynem Usta, współtwórca Zielnika Sezonownika. Laureat nagrody Herbapol Esencja Natury 2016. Jego motto to: "zbieraj, smakuj, korzystaj"

« Maja Certowicz - oprawa graficzna »
Ukończyła Wydział Wzornictwa ASP w Warszawie w pracowni Tomka Rygalika. Pracowała dla Kompott Studio i Beza Projekt (projektowanie produktu). Aktualnie tworzy i konsultuje koncepty kulinarne, projektuje graficznie i składa. Współtworzy: no Pięknie!, Podróbkę i Night Bite.

Poprzednie edycje

» Teksty i opieka merytoryczna:
Aleksander Baron, szef kuchni Solec 44. Ekspert w dziedzinie produktów sezonowych i lokalnych. Autor artykułów podróżniczo–kulinarnych.
Katarzyna Federowicz, Managerka, autorka artykulów podróżniczych, ekspertka ds. promocji i gastronomii, koordynatorka projektów społeczno–kulturalnych

Zbyszek Gawron | Bibenda
Urodził się i dorastał w Austin, Texasie. Teksańskie smaki łączyły się z domową kuchnią, mającą polski rys wzajemnie czerpiąc od siebie. Praca w Sweetish Hill Bakery w Austin, Texasie, później w Delikatesy Esencja i Ma Noże i Może w Warszawie, dała mu spore doświadczenie przed otwarciem własnej kuchni w restauracji Bibenda. Zbyszek chce żeby jego dania były proste i z jak najbardziej sezonowych produktów, mających najwięcej smaku i świeżości.
Beniamin Bielecki | Bibenda
Współzałożyciel restauracji i baru Bibenda. Odpowiada za koordynację i funkcjonowanie całego przedsięwzięcia. Doświadczenia zbierał między innymi w restauracji Opasły Tom PiW i Delikatesy Esencja. Wcześniej założył firmę “Ma noże i może”, oferującą cateringi, pop-up eventy oraz kolacje.

» Skład, oprawa graficzna i opieka techniczna:
Lan Pham | cloudsmaker.com
Projektantka graficzna/ilustratorka. Entuzjastka designu, nowych technologii i branży internetowej z nakierowaniem na projekty społeczno–kulturalne.